financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Bedrijfswagen leasen

Een bedrijfswagen leasen als ondernemer biedt je een groot aantal mogelijkheden. Voordat je een keuze maakt is het goed om een aantal zaken helder te krijgen. Een bedrijfswagen leasen, kan op basis van full operational lease of financial lease.

Een bedrijfswagen leasen; de praktische afwegingen

Als ondernemer is het belangrijk dat je de juiste bedrijfsauto hebt waarmee je te allen tijde goed je dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren. Niet alleen een goede zitpositie, perfecte geluidsinstallatie of vanzelfsprekend een goed koelende airconditioning is belangrijk, maar ook dat je alle gereedschap en materialen goed kunt vervoeren. Denk ook aan de juiste laadvermogens en trekhaak gewichten. Als je al een keuze hebt gemaakt voor de juiste bedrijfsauto komt natuurlijk de vraag: op welke manier ga ik de auto betalen? Financial lease of full operational lease is hierbij vaak een hele geschikte oplossing. Een bedrijfswagen leasen is namelijk niet alleen financieel een goede optie, maar ook erg eenvoudig.

De voordelen van een bedrijfswagen leasen

Je hoeft het aankoopbedrag niet in een keer te betalen. Je hebt de keuze om de auto op je eigen balans te zetten (financial lease) of op de balans van de leasemaatschappij (full operational lease).

Een bedrijfswagen leasen op basis van financial lease: je betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente (rente kosten zijn aftrekbaar) en de bedrijfsauto wordt aan het einde van de looptijd jouw eigendom. Wel moet je vooraf de BTW over het gehele bedrag betalen, maar dit ontvang je uiterlijk het volgende kwartaal weer terug.

Wil je een bedrijfswagen leasen via financial lease dan heb je de keuze uit een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen. Als je kiest voor een nieuwe bedrijfswagen om te leasen dan betekent dit dat je in het begin een vrij grote afschrijving dient te doen. Mocht die boven de begroting gaan dan kun je er ook voor kiezen een tweedehands bedrijfswagen te kopen. Binnen de gebruikte wagens zijn er zeker te vinden die nog niet zoveel kilometers gelopen hebben of die nog jong zijn, maar vooral belangrijk: die voldoen aan de door jou gestelde eisen. Omdat het aanbod groot is, is er grote kans dat ook jij een leasewagen naar je zin vindt.

Als je kiest voor full operational lease betaal je een vast maandbedrag en zijn hier alle service componenten bij inbegrepen. Je hebt geen omkijken naar de kosten voor reparatie, onderhoud en banden. Ook bij autopech is stress niet nodig. Mocht je onverwachts met pech langs de weg staan, dan staat de 24 uurs hulpdienst voor je klaar, zowel in binnen- als buitenland. De allrisk verzekering is ook geregeld. Een bedrijfswagen leasen middels full operational lease is daarmee behoorlijk zorgeloos. Samen met alle overige inzittenden, ben je bijvoorbeeld ook automatisch gedekt door een verzekering, ook het meeverzekeren van gevolgschade (wanneer je bijvoorbeeld je werkzaamheden niet meer kan uitvoeren) behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast ben je geen onnodige tijd kwijt aan administratiekosten en kun je al je waardevolle tijd in jouw onderneming investeren. Zo wordt jouw leven als ondernemer weer een klein beetje makkelijker. Je betaalt dus een vast bedrag per maand en hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten.

Omdat niet iedere ondernemer dezelfde wensen heeft en de wagen voor hetzelfde doel zal gaan gebruiken zijn er veel verschillende bedrijfswagens te koop. De een heeft een grote laadruimte, de ander is weer wat kleiner maar heeft weer een groot aanhangwagengewicht, het is helemaal afhankelijk van de wensen die je stelt aan je bedrijfswagen.

Omdat veel ondernemers niet zonder auto kunnen maar dit een tamelijk grote uitgave is als je deze koopt en in één keer dient te betalen kiezen veel mensen voor leasen. Dit betekent dat je niet direct een groot geldbedrag tot je beschikking hoeft te hebben maar dat je maandelijks een vastgesteld bedrag betaalt voor het leasecontract.

Wil je een bedrijfswagen leasen? Graag bespreken wij wat binnen jouw bedrijf de wensen en mogelijkheden zijn.

Ben je op zoek naar de beste deal? Stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share