financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Factoring betekenis

Factoring is een veel gebruikte term, maar wat is de betekenis van factoring nou precies? Factoring betekenis: financieringsvorm waarbij bestaande debiteuren de basis vormen voor financiering. Er wordt op basis van meerdere criteria een percentage bepaald dat gefinancierd kan worden. Dat percentage vormt feitelijk een weerspiegeling van het onderliggende debiteurenrisico.

Vaak gebruikte criteria bij factoring die het percentage dat gefinancierd kan worden uiteindelijk vaak bepalen zijn:

  • Spreiding in de portefeuille van debiteuren (bevinden de tegoeden zich bij 1 grote debiteur of zijn er meerdere en zijn de uitstaande tegoeden verdeeld)
  • De gemiddelde ouderdom van de facturen die uitstaan
  • De kredietwaardigheid van de klanten
  • De gehanteerde gemiddelde betaaltermijn
  • De verdeling van de omzet over binnenlandse en buitenlandse afnemers

factoring betekenis

Factoring meteen goed regelen? Stuur ons een bericht

 

Het percentage dat kan worden gefinancierd kan in sommige gevallen oplopen tot 100 %, maar veel voorkomend is 80 tot 90 %. Dit houdt in dat een groot deel of zelfs het volledige uitstaande factuurbedrag direct uitgekeerd wordt. Daarmee is factoring een interessante optie om snel de kapitaalpositie te verbeteren. Je hebt de financiering vaak al binnen 48 uur beschikbaar.

Is je inmiddels duidelijk wat de betekenis van factoring is? Ben je benieuwd wat jouw debiteurenportefeuille waard is? Neem vrijblijvend contact op met ons voor een voorstel en ontdek de voordelen.

Ben je niet tevreden met de toelichting op: ‘factoring betekenis’? Laat het ons weten, dan passen we de uitleg graag aan. Bedankt.

Of lees naast deze uitleg verder over deze onderwerpen:

Snel de optimale oplossing

Deskundigheid en scherpte

Beste voorwaarden en condities

Meer weten? Stel hier je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share