financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Factoring kosten

Factoring kosten

Factoring kosten zijn meestal opgebouwd uit een commissie / fee en een debetrente. Een en ander is meestal  afhankelijk van het feit of er naast de financiering ook nog andere diensten worden afgenomen. Vaak bestaan deze diensten uit activiteiten in het verlengde van factoring, bijvoorbeeld: debiteurenbeheer, voering van de debiteurenadministratie of een kredietverzekering. Hoe meer diensten er worden afgenomen, des te lager zijn vaak de factoring kosten.

Wat bepaalt de hoogte van de kosten?

De hoogte van de factoring kosten is daarnaast ook vaak gebaseerd op de omzet, de gemiddelde waarde van de facturen, het aantal, het aantal debiteuren en verdeling tussen binnenlandse en buitenlandse debiteuren. Meestal zijn de eerder genoemde aanvullende diensten (debiteurenbeheer, kredietverzekering, etc) vrijblijvend, maar in sommige gevallen en bij sommige factormaatschappijen worden deze (deels) verplicht gesteld.

De essentie achter factoring kosten

In feite vormen de overige diensten (debiteurenbeheer, administratievoering, kredietverzekering) manieren om meer grip te krijgen op eventueel risico in de onderliggende debiteurenportefeuille. Hoe meer instrumenten er zijn om controle te houden over inning van de debiteurentegoeden, des te minder risico. Hierdoor nemen de factoring kosten af.

De samenstelling van de portefeuille zelf is nog belangrijker. Goed inzicht in het te verwachten betaalgedrag of de mogelijke uitdagingen is daarbij van belang. De helderheid en compleetheid van de informatie daarover op voorhand draagt bij aan de juistheid van het beeld. Hoe preciezer die inschatting door een factoringmaatschappij vooraf te maken is, des te minder marge er ingebouwd dient te worden in de factoring kosten.

Vraag een vrijblijvend voorstel aan voor jouw debiteurenportefeuille. Of lees hier verder: factoring betekenis

Zoek je meer informatie over factoring voor het MKB, lees dan hier verder: MKB factoring

Heb je een uitdaging met het financieren van voorraden die fluctueren gedurende het jaar? Lees dan hier verder: voorraadfinanciering

Kan deze uitleg beter of ben je op zoek naar meer detail, laat het ons weten. Dank je wel.

Snel de optimale oplossing

Deskundigheid en scherpte

Beste voorwaarden en condities

Meer weten? Stel hier je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share