financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

MKB factoring – factoring speciaal voor MKB

Factoring MKB – de achtergrond

Inmiddels zijn er ruim 30 factormaatschappijen die zich specifiek richten op Factoring voor MKB en dan specifiek op klein mkb en de zzp’er. Een groot deel van de meer dan 30 factormaatschappijen in Nederland, bestond 3 jaar geleden nog niet eens.
De terugtrekkende beweging van de grootbanken uit de kredietverlening aan het MKB, heeft in de grote beschikbaarheid van geld en veel mensen op zoek naar rendement op hun geld, tot een groot aantal nieuw opgerichte factormaatschappijen geleidt. Meer info over deze financieringsvorm? Lees factoring betekenis

Hoe werkt factoring voor het MKB?

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende aanbieders die zich op de markt voor MKB Factoring hebben begeven. Regulering is er tot dusver niet. Veel van de financiers die zich met MKB Factoring bezig houden, doen dit op basis van American Factoring.
Bij American Factoring kunnen zowel individuele facturen, individuele debiteuren als volledige debiteurenbestanden worden verkocht. De factormaatschappij sluit vervolgens een kredietverzekering af om de individuele factuur of debiteur af te dekken. Deze toetsing bepaalt of een factuur of klant al dan niet geaccepteerd wordt en verkocht kan worden.

Belangrijk bij MKB factoring

De aankooppercentages voor de debiteuren of debiteurenbestanden verschillen nogal. Dit hangt onder andere af van de grootte van de vordering, de betalingstermijn van de debiteur, de kosten van de kredietverzekering, of het debiteurenbeheer is opgenomen in het tarief, de kosten van de eigen financiering, de concurrentieverhoudingen, etcetera.
Aangezien het een relatief jonge markt betreft, die niet gereguleerd is, zijn ook de verschillen in voorwaarden en transparantie groot. De factoring kosten van financiers kunnen zo nu en dan echt onredelijk zijn, terwijl anderen uitermate redelijk zijn. Wil je voorkomen dat je straks vast zit aan de verkeerde aanbieder? Vraag het ons. Laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het vinden van de juiste sluitende financiering.

Snel de optimale oplossing

Deskundigheid en scherpte

Beste voorwaarden en condities

Meer weten? Stel hier je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share