financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Factoringmaatschappij toegelicht

Factoringmaatschappij toegelicht – Wat doet een factormaatschappij?

Factoringmaatschappij is een regelmatig gehoord woord als het gaat om zakelijke financiering. Het is echter niet altijd duidelijk wat daarmee bedoeld wordt. Graag leggen we uit welke financieringsvormen er zijn en wat een factoringmaatschappij doet en of factoring ook voor jou wellicht een interessante optie zou kunnen zijn.

Factoringmaatschappij betekenis

Een factoringmaatschappij is feitelijk een financieringsmaatschappij, die los kan staan van een bank. Er wordt gezorgd voor zeer flexibele kapitaalverstrekking aan ondernemingen. Een kredietfaciliteit wordt daarbij verstrekt op basis van uitstaande vorderingen van de desbetreffende onderneming. De debiteurenportefeuille vormt dus het uitgangspunt.

factoringmaatschappij toegelicht

Wat financiert een factoringmaatschappij?

Een factormaatschappij verstrekt over het algemeen meer krediet dan de gemiddelde bank. Er bestaat immers volledig inzicht in het onderpand, de debiteurenportefeuille.

De financiering die verleend wordt is afhankelijk van een aantal zaken: de hoogte van de uitstaande tegoeden, de ouderdom, de geolocatie van de debiteur en bijvoorbeeld het historische betaalgedrag.

Het mooie is dat hierdoor de financieringsruimte met factoring meegroeit met de omvang van de debiteurenportefeuille. Zo groeit de kredietfaciliteit mee met de omvang van de onderneming.

De voordelen

Een factoringmaatschappij heeft gedeelde belangen met het bedrijf waaraan het de financiering verstrekt. Het is immers voor beiden van belang dat de onderliggende debiteurenportefeuille goed in de gaten wordt gehouden. Goed betaalgedrag en tevreden klanten zorgen voor meer business en daarmee ook voor meer mogelijkheden om indien nodig de kredietfaciliteit uit te breiden. Een mooie win-win situatie!

Snel meer financiële ruimte met Factoring

Een ander groot voordeel is de snelheid waarmee een onderneming over de benodigde financiering beschikt. Met factoring kan de juiste debiteurenportefeuille binnen een dag tot verbetering van de cashflow leiden. Het werkkapitaal is daarmee snel op orde of verder aangevuld., dit kan soms problemen op dat vlak voorkomen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Lees hier verder over:

Snel de optimale oplossing

Deskundigheid en scherpte

Beste voorwaarden en condities

Meer weten? Stel hier je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share