financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Netto Operational Lease biedt het beste van 2 werelden

Netto Operational Lease is een erg interessante vorm van leasen die vaak vergeten wordt. Bij Operational Lease wordt er vaak direct gedacht aan full operational lease, echter is het de vraag of dat in alle gevallen de beste optie is.

Wat is netto operational lease?

Met Netto Operational Lease ben je vrij om zelf keuzes te maken inzake de service componenten zoals reparatie en onderhoud, maar bijvoorbeeld ook voor de verzekering. Je hebt daarmee zelf de touwtjes volledig in handen. Dit geeft je maximale vrijheid en zorgt ervoor dat je het object buiten je eigen balans houdt.

De voordelen van Netto Operational Lease

Netto Operational Lease staat vooral bekend om de off-balance financiering, het object staat dus op de balans van de leasemaatschappij. Het grote voordeel hiervan is dat kapitaalverstrekkers die niet optellen bij jouw geleend vermogen. Dit geeft jou vele voordelen bij het aantrekken van extra kapitaal. Hierdoor kun je misschien toch sneller groeien met je bedrijf dan verwacht.

Ook mag je met deze lease vorm zelf bepalen hoe je invulling geeft aan het operationeel beheer van het object. Het economisch en juridisch eigendom van het object liggen volledig bij de leasemaatschappij. Het maandbedrag kun je boeken als kosten.
Met deze leasevorm heb je als ondernemer geld over voor investeringen of voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Je hebt geen restwaarde risico en aan het einde van de looptijd kun je zelf bepalen of je het object wilt overnemen (tegen een vooraf bepaald bedrag) of dat het object terug gaat naar de leasemaatschappij.

Ultieme flexibiliteit

Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om aan het netto operational lease contract een of meerdere service componenten toe te voegen.

Indien je bijvoorbeeld bij een auto kiest voor netto operational lease wordt er altijd de houderschapbelasting (wegenbelasting) toegevoegd aan het leasetarief, dit omdat de auto op naam staat van de leasemaatschappij en daar dus de rekening voor de houderschapbelasting binnen komt.

Wanneer de leverancier ook tegen aantrekkelijke condities een onderhoudscontract of specifiek op het product afgestemde verzekering kan aanbieden kun je dit ook altijd nog toevoegen aan de netto operational lease.

Kies je ervoor om het object aan het einde van de looptijd te kopen dan gaat door middel van het betalen van de koopoptie het eigendom van het object over naar jouw bedrijf. Op dit moment moet je het object uiteraard, voor de door jou betaalde prijs, wel opvoeren op de balans van je onderneming. Maar dit tegen een veel lager bedrag dan de nieuwwaarde. Op deze manier komt het eigendom uiteindelijk toch naar je toe. Maar heb je gedurende de looptijd van het object vrijheid voor het aantrekken van andere financieringen.

In het kort

  • Aantrekkelijke, lage tarieven omdat er rekening wordt gehouden met een reële restwaarde
  • Auto staat niet op jouw balans, maar bij de leasemaatschappij
  • Geen restwaarde risico, maar wel een koopoptie
  • Versneld aflossen mogelijk
  • Je houdt capaciteit beschikbaar voor het aantrekken van extra financieringen die wel op je eigen balans komen
  • Overname van het object aan het van de einde looptijd mogelijk
  • De leasetermijnen worden als kosten geboekt in de verlies- en winstrekening
  • Het operationele beheer mag je zelf bepalen

Op zoek naar het beste Netto Operational Lease aanbod? Stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tweet
Share
Share