financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

INKOOPFINANCIERING

Inkoopfinanciering, of 'Trade finance', om leveranciers te betalen

Dit is wanneer inkoopfinanciering / trade finance interessant is:
Als er mogelijkheden zijn om te groeien maar er zijn onvoldoende middelen om de inkoop voor te financieren, dan kan inkoopfinanciering uitkomst bieden. In geval van inkoopfinanciering (synoniem voor Trade finance) wordt de inkoopwaarde van de goederen geheel of gedeeltelijk voorgefinancierd. Bij inkoopfinanciering wordt er vanuit gegaan dat de inkoopfinanciering na uitlevering en facturatie aan de eindklant, overgaat in een debiteurenfinanciering. Hiermee is de cirkel van inkoop tot verkoop rond te maken en zijn kansen voor omzetgroei te verzilveren.
inkoopfinanciering
Inkoopfinanciering of Trade finance wordt uitsluitend in combinatie met een debiteurenfinanciering verstrekt en is al beschikbaar voor ondernemingen met een omzet vanaf € 1 miljoen. Daarnaast is het belangrijk dat de kredietwaardigheid van de eindklant in orde is.

De belangrijkste voorwaarden voor inkoopfinanciering (of Trade finance)

  • Inkoop dient grotendeels of volledig plaats te vinden op basis van reeds gesloten orders.
  • Orders moeten overdraagbaar zijn en de afnemer kredietwaardig.
  • Inkoopfinanciering vindt plaats in combinatie met verpanding van de order of orderportefeuille en de voorraad.

WAAROM ZAKEN DOEN MET FINANCIERINGSVOORSTEL.COM?

+ 15 JAAR VAKKENNIS EN ERVARING BETAALT ZICH HIER UIT VOOR DE KLANT

+ VANUIT PERSOONLIJK CONTACT, DIRECT NAAR DE BESTE OPLOSSING

+ WE ZORGEN VOOR OPLOSSINGEN IN PLAATS VAN UITGEBREIDE RAPPORTEN

Inkoopfinanciering versus Letter of Credit

Veel handelsbedrijven die hun goederen importeren uit landen buiten Europa, hebben een bijzonder financieringsprobleem. Vaak moeten deze bedrijven bij het plaatsen van hun bestelling garanties stellen, omdat deze goederen in veel gevallen op dat moment nog geproduceerd moeten worden, kan de termijn tot de levering van de goederen oplopen tot 3 maanden of meer.
De zekerheid kan gesteld worden in de vorm van een bankgarantie, maar beter is een Letter of Credit (LC). Een LC biedt de leverancier / producent de garantie dat hij zijn geld krijgt, mits hij tijdig de juiste goederen levert. De afnemer heeft de zekerheid dat zijn bank de leverancier pas betaalt op het moment dat deze de juiste documenten aanlevert.
Een LC heeft een lange financieringstermijn tot gevolg, aangezien een bank het LC zal inperken op de financieringsruimte van de onderneming. Ergo, een reguliere bank zal niet snel een inkoopfinanciering verstrekken. Terwijl dit zeker bij snel groeiende handelsbedrijven tot problemen kan leiden.
Een oplossing kan een speciale werkkapitaal-financiering of inkoopfinanciering zijn waarbij de financier -meestal op basis van verpanding van de orderportefeuille- een krediet verstrekt waarbinnen de LC’s gesteld kunnen worden. Dit kan tot wel 90% van de LC’s zijn.
Benieuwd of een inkoopfinanciering via ons ook voor jouw de juiste oplossing is? Neem contact op en leg ons vrijblijvend je vraag voor.
Overweeg je andere manieren om je kapitaalpositie te verbeteren? Lees dan verder over een van onderstaande onderwerpen.
  • Meer financiering beschikbaar en dus meer werkkapitaal
  • Leveranciers eerder betalen en/of verlenging van de betaaltermijn
  • Liquiditeit groeit mee met omzet
  • Al mogelijk vanaf 1 grote inkooporder
  • Inkoopfinanciering wordt verstrekt in combinatie met factoring

VRAAG EEN INKOOPFINANCIERING AAN OF STEL EEN VRAAG

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar inkoopfinanciering?

Onze klanten aan het woord

financieringsvoorstel review

Corbert Zuijdervliet

Directeur / Aandeelhouder

"Financieringsvoorstel.com levert diensten op maat op basis van echt persoonlijk advies. Door de brede kennis en ervaring is dit het juiste advies. Altijd bereikbaar en pro-actief. We hebben daarnaast goede afspraken kunnen maken qua vergoeding. Dit zijn toppers in hun vak die eerlijk zijn. Wat mij betreft het juiste aanspreekpunt voor ieder vraagstuk op het gebied van bedrijfsfinanciering!"

frits_logo

Frits van R.

Investeerder

"Bij Financieringsvoorstel.com werken échte experts op het gebied van financieringen, zeker ook voor het MKB. Betrouwbare partij, zeer solide!"

review financieringsvoorstel.com

Sjouke Vogel

Directeur / Aandeelhouder

"De in mijn ogen aangebroken nieuwe financiële wereld vraagt serieuze kennis van de bankenwereld. In de ontwikkeling van ons bedrijf hebben we helaas door schade en schande ondervonden hoe dit je bedrijfsactiviteiten kan bedreigen als je daar lichtzinnig mee omgaat of je je laat leiden door die z.g.n betrouwbare medewerkers van de bank. Door een al langer aan ons bedrijf verbonden jurist kwam ik in contact met Financieringsvoorstel.com en dat is een zegen al klinkt dat misschien overdreven, maar het is nu eenmaal zo. Financële kennis gekoppeld aan een heldere visie op wat er in de zakenwereld gebeurt, een blijvend lid van ons externe adviseurs team!"

Vraag gratis onze Quickscan voor Zakelijk Financieren aan:

> Beschik je momenteel over de beste condities en voorwaarden?

> Sluiten je lopende financieringen nog aan bij de huidige situatie?

> Helpen de financieringen die je nu hebt bij het realiseren van je ambities?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.