085-1304458

financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

INKOOPFINANCIERING

Inkoopfinanciering, of 'Trade finance', om leveranciers te betalen

Dit is wanneer inkoopfinanciering / trade finance interessant is:
Als er mogelijkheden zijn om te groeien maar er zijn onvoldoende middelen om de inkoop voor te financieren, dan kan inkoopfinanciering uitkomst bieden. In geval van inkoopfinanciering (synoniem voor Trade finance) wordt de inkoopwaarde van de goederen geheel of gedeeltelijk voorgefinancierd. Bij inkoopfinanciering wordt er vanuit gegaan dat de inkoopfinanciering na uitlevering en facturatie aan de eindklant, overgaat in een debiteurenfinanciering. Hiermee is de cirkel van inkoop tot verkoop rond te maken en zijn kansen voor omzetgroei te verzilveren.
Inkoopfinanciering of Trade finance wordt uitsluitend in combinatie met een debiteurenfinanciering verstrekt en is al beschikbaar voor ondernemingen met een omzet vanaf € 1 miljoen. Daarnaast is het belangrijk dat de kredietwaardigheid van de eindklant in orde is.
Op basis van onze ervaring en kennis vinden we in ons netwerk gegarandeerd de beste oplossing. Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken of antwoord te krijgen op eventuele vragen.

De belangrijkste voorwaarden voor inkoopfinanciering (of Trade finance)

  • Inkoop dient grotendeels of volledig plaats te vinden op basis van reeds gesloten orders.
  • Orders moeten overdraagbaar zijn en de afnemer kredietwaardig.
  • Inkoopfinanciering vindt plaats in combinatie met verpanding van de order of orderportefeuille en de voorraad.
inkoopfinanciering

Inkoopfinanciering versus Letter of Credit

Veel handelsbedrijven die hun goederen importeren uit landen buiten Europa, hebben een bijzonder financieringsprobleem. Vaak moeten deze bedrijven bij het plaatsen van hun bestelling garanties stellen, omdat deze goederen in veel gevallen op dat moment nog geproduceerd moeten worden, kan de termijn tot de levering van de goederen oplopen tot 3 maanden of meer.
De zekerheid kan gesteld worden in de vorm van een bankgarantie, maar beter is een Letter of Credit (LC). Een LC biedt de leverancier / producent de garantie dat hij zijn geld krijgt, mits hij tijdig de juiste goederen levert. De afnemer heeft de zekerheid dat zijn bank de leverancier pas betaalt op het moment dat deze de juiste documenten aanlevert.
Een LC heeft een lange financieringstermijn tot gevolg, aangezien een bank het LC zal inperken op de financieringsruimte van de onderneming. Ergo, een reguliere bank zal niet snel een inkoopfinanciering verstrekken. Terwijl dit zeker bij snel groeiende handelsbedrijven tot problemen kan leiden.
Een oplossing kan een speciale werkkapitaal-financiering of inkoopfinanciering zijn waarbij de financier -meestal op basis van verpanding van de orderportefeuille- een krediet verstrekt waarbinnen de LC’s gesteld kunnen worden. Dit kan tot wel 90% van de LC’s zijn.
Benieuwd of een inkoopfinanciering via ons ook voor jouw de juiste oplossing is? Neem contact op en leg ons vrijblijvend je vraag voor.
Overweeg je andere manieren om je kapitaalpositie te verbeteren? Lees dan verder over een van onderstaande onderwerpen.

VRAAG EEN INKOOPFINANCIERING AAN OF STEL EEN VRAAG

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Email
Tweet
WhatsApp
Share
Share