085-1304458

financieringsvoorstel_logo2

MAIL ONS

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

VASTGOEDFINANCIERING

Vastgoedfinanciering

Op het gebied van vastgoedfinanciering is er in de afgelopen jaren veel veranderd. Waar in het verleden vooral de waarde van het vastgoed doorslaggevend was in het financieringstraject, spitst de vastgoedfinanciering zich vandaag de dag meer toe op de hoogte en de bestendigheid van de kasstroom ofwel de afloscapaciteit. Ook de looptijd van een vastgoedfinanciering is langzaamaan verkort. Tot enige jaren terug waren looptijden van 20 jaar eerder regel dan uitzondering, waar nu 10 jaar met een "bullet" meer gebruikelijk is.

Varianten in vastgoedfinanciering

Ook bij het financieren van bedrijfsmatig vastgoed, zowel bestemd voor eigen gebruik als voor de verhuur, is de variatie vele malen groter geworden. Maar waar zijn deze partijen allemaal te vinden?


De diversiteit is enerzijds aantrekkelijk, maar gelijktijdig ook onoverzichtelijk voor de kredietvrager:


  • bij welke partij kan ik wanneer het beste terecht?
  • welke looptijden en rentevast perioden worden er geboden?
  • tegen welke (aflos)voorwaarden?

VRAAG EEN VASTGOEDFINANCIERING AAN OF STEL EEN VRAAG

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAAROM EEN VASTGOEDFINANCIERING VIA FINANCIERINGSVOORSTEL.COM?

+ 15 JAAR VAKKENNIS EN ERVARING BETAALT ZICH HIER UIT VOOR DE KLANT

+ VANUIT PERSOONLIJK CONTACT, DIRECT NAAR DE BESTE OPLOSSING

+ WE ZORGEN VOOR OPLOSSINGEN IN PLAATS VAN UITGEBREIDE RAPPORTEN

De impact van een vastgoedfinanciering is vaak groot voor de ondernemer. Niet alleen zijn financieringbedragen vaak groter dan men gewend is, ook de frequentie waarmee een ondernemer te maken krijgt met een vastgoedfinanciering is vaak lager. De diversiteit aan aanbieders gaat ook gepaard met een grote verscheidenheid aan gestelde voorwaarden.


Het zelf onderscheid maken in de aard van de kredietbehoefte kan al tot grote vraagtekens leiden:

  • Is er voldoende eigen inbreng? Of moet er naast de zogenaamde “Senior debt” een “Junior Loan” of “Mezzanine” aangetrokken worden?
  • Moet de aanwezigheid van een afnemersmarkt nog via bijvoorbeeld een crowdfundactie aangetoond worden aan de potentiële financier(s)?
  • Hoe laten we de kasstromen aansluiten op de exploitatie van de onderneming zelf?

ZET DE EERSTE STAP NAAR DE BESTE DEAL, VUL JE GEGEVENS IN EN WE NEMEN CONTACT OP

Nieuwe toetreders in vastgoedfinanciering

Er zijn inmiddels (veel) nieuwe toetreders in diverse vormen. Of het nu een Nederlandse grootbank, een zogenaamde assetmanager van een Amerikaanse verzekeraar, een samenwerkingsvorm van Nederlandse vermogende partijen, een crowdfundplatform speciaal voor vastgoedinvesteringen of een nieuwe Duitse bank is, ieder heeft zijn eigen specialisme en behoefte, net zoals elke kredietvrager uniek is.

Professionele tussenpersoon: een goed idee

Naast de grote aanbieders, blijft er echter een grote behoefte aan professionele tussenpersonen (in de Angelsakische wereld bekend als “debt brokers”). Groot voordeel hiervan is de open en transparante manier van werk in opdracht van de kredietvrager.
Wij weten als geen ander de juiste financieringspartij(en) te vinden voor elk object en/of project; of het nu nieuwbouw of bestaande bouw is. Wij helpen u graag aan de best passende vastgoedfinanciering, vrijblijvende vragen beantwoorden we uiteraard met dezelfde professionele passie.
Tweet
Pin
WhatsApp
Share
Email